Има реална опасност всеки момент да избухне нова война!По-рано днес Израел

...
Има реална опасност всеки момент да избухне нова война!По-рано днес Израел
Коментари Харесай

Нова война! Ето къде ще избухне

Има действителна заплаха всеки момент да избухне нова война!

По-рано през днешния ден Израел разгласи " положение на подготвеност за война ", откакто Хамас предприе най-голямата си офанзива против страната от години, като изстреля бараж от ракети и изпрати бойци през границата от Ивицата Газа. Над 2500 ракети са изстреляни до този миг, като има пробив в Противовъздушна отбрана отбраната на Израел, заяви " Де ре милитъри ".
-->
Според Мохамад Дейф, водач на военното крило на Хамас, палестинската организация е изстреляла над 5000 ракети към Израел и прикани палестинците и другите арабски страни да се включат в бойните дейности.

Ричард Хехт, представител на израелските военни, съобщи, че бойците са влезнали в Израел с парапланери, от морето и по суша и че конфликти се водят на доста места в Газа, в това число във военна база. По последни данни палестинските бойци са завзели три селища наоколо до границата с Газа.

Има 35 израелци в плен, близо 200 са ранени, минимум 6 са убити. Ливанската въоръжена формация " Хизбула " съобщи, че следи обстановката в Газа и е " в директен контакт с управлението на палестинската опозиция ".

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР